Vad hände egentligen?!

En vecka sedan:

Nu har en vecka gått sedan Operationen. Låg nog och väntade på att få komma in i operationssalen just nu. Jag hade varit där sen klockan sju på morgonen och blev väl mottagen av en snäll sköterska måste jag säga : ) Sånt blir man så glad av och det gör så otroligt mycket. Trevligt bemötande!!
Fick kanyl i armen,armband,sen duscha,på med kalsingar och sjukhusrock och sist av allt ner i sängen och VÄNTA på min tur...
Efter många om och men så kom dom och hämtade mig, tog mina tabletter dom lagt fram och så på med strumporna och sedan blev man ivägkörd,en lång bit. . . . så där hamnade jag,i ett rum/sal med några andra patienter som också väntade på operation.  
Tillslut så var det dags. En man och en kvinna kom och hämtade mig,presenterade sig och sen så körde dom iväg mig. Jag fick en mössa på mig och sen värmetäcke över mig och sen skulle jag flytta över till operationssängen eller va man ska kalla det. Så befann man sig sen i rummet med det stora Rrr:et. Men dom va gulliga alla som var där. En kanyl till skulle jag få i handen, en kvinna sa att hon kommer sätta in en kateter på mig och om den tas ut när operationen är klar eller efter får vi se. Jag försökte kolla så mycket jag kunde,eller snappa upp så mycket av intrycken som det gick. Är ju så mycket man ångrar efterråt att man kanske inte frågat eller gjort. Så jag tänkte nu ska jag bannemej kolla vad dom gör innan och så.
Killen som var med han ställde in någon sorts apparat och så försökte jag kolla var det var. Men antagligen var den den som hade med gasen att göra som magen skulle fyllas med. Han frågade lite grejer om mig. Några stod en bit ifrån och höll på med lite grejer. Katetern bland annat. Några instrument såg jag däremot inte till. Sånt är ju alltid intressant,knivar och allt. Men icke då.. EKG kopplades på och högra armen skulle jag lägga på en skiva på öger sidan. Blodtryck togs. Så var det tillslut dags för att sova lite. Syrgas över munnen med masken och sen kom killen med en spruta som dom sprutade in i armen. Andra gången man sövdes och nu denna gången tänkte jag att nu ska jag känna efter om jag känner mig tröttare. Sekundrarna gick och jag va lika pigg. Och ögonen höll jag öppna. Och det konstiga är att man känner ingenting, absolut ingenting. Allt blir bara borta och man kan inte känna av det ett skit. Man hinner inte ens blinka. Lika underligt. För det är ju inte så precis att man känner att nu, ja nä nu börjar jag bli lite tröttare. Inte då :-) 

När jag vaknade på Uppvakningen kände jag mig trött och dessutom så kände jag igen mig. Det var där jag hade tillbringat mitt livs längsta dag/natt när jag opererades sist. En oändlighet! Kände mig helt mörbultad i magen, ja det kändes som någon hade boxat sönder den. Kändes gjorde det helt klart. ´Blodtrycksapparaten pumpades upp varje kvart,syrgas,kanyler och dropp. Jo hejsan svejsan. Inte så farligt. Jag försökte spärra upp ögonen så folk kunde se att jag jag va vaken. Men det va då ingen som såg mig. Jo visst dom kollade men jag va tydligen inte så viktig just då. Hii!
Jag tänkte faktiskt såhär: Hallå kan ni sen mig??? Jag måste härifrån nu så jag kommer till avdelningen så jag kan piggna till!!! Jag ska faktiskt hem ikväll!!! Ska åka till Marocko imorgon!!! Så kände jag :-/
Tillslut så kom nån fram och frågade hur det var med mig. Hur det kändes. Jag fick tabletter, dom frågade vilken skala...från 1-10... hur ont det var. Fick morfin, vilket jag nu i efterhand inte skulle ha fått. (kanske det som blev orsaken) :( . Efter ett tags togs katatern..ohh :-O Sen fick jag också flyttas så fick jag träffa mamma. Efter ett tag så kördes jag upp till min plats på avdelningen bland två andra i en fyr:sal. Men nu hade jag iallafall kommit upp till avdelningen. Nu gällde det bara att piggna till. Jag somnade om och somnade om,hela tiden. Lite trött kanske.
Maten dom bärde dit fick dom slänga sen. Kunde inte äta.

Läkaren kom där nångång med och pratade om vad dom hade gjort och vad "felet" var så att säga. Vad jag skulle göra osv..

Så kom illamåendet som förstörde ALLT, ja verkligen ALLT! Kräktes och kräktes. Försökte hålla mig vaken med var så trött så jag somnade hela tiden. Och försökte jag va pigg och hålla igång med att läsa eller nåt,prata med mamma så mådde jag bara mer illa. Försökte dricka det lilla det gick. Fick behålla det lilla den lilla stunden det gick tills jag åter igen spydde. GRÖNT :-| Hade inget att spy ju tillslut, så det var ju så obehagligt. Fick syrgas för att försöka lätta på illamåendet.
Jag skulle ringa på dom när jag skulle upp,för jag va ju tvungen att ha kunna kissa innan jag åkte hem. Gick ju inte! Försökte en annan gång,in med droppställningen och spypåsen in på toaletten och tillslut så. Men jag hade ju inte druckit något heller, så konstigt var det ju inte. Då kom dom efter jag lagt mig igen för att kolla hur mycket urin jag hade kvar i blåsan och det va ju lite.

När kom vi då tillslut till den stunden jag ställdes inför det beslutet om jag skulle åka hem eller stanna kvar på sjukhuset. Jag ville ju hem. Jag hade fått på mig mina strumpbyxor. Det va inte direkt nån bra idé att åka hem,det sa dom och förstod man. Jag kunde ju inte åka hem när jag knappt kunde hålla mig vaken och dessutom spyr. Hade ju inget i magen. Jag bara grät sen. Dom förstod mig ju såklart och sa ju att jag åker på egen risk. Man vet ju inte hur man repar sig, såklart. Hur jag mår sen. Och då sitta på ett plan bara några timmar senare. Hur skulle det gå?! Jag insåg ju att detta går inte hur gärna jag än ville :( Kroppen sa emot helt enkelt!

/Jenny

:-(

Det är verkligen inget vidare med mig nu! Vila vila vila som gäller!


Självaste fan också!


Idag så vaknade jag tidigt! Halv sex närmare bestämt. Vaknade av att jag hade ont i magen, alltså detdär onda nu igen. Jag som trodde jag skulle slippa det och att det hade gått över nu efter operationen. Har ju inte känt av ett dugg på det viset sen operationen. Hemskt va konstigt :/ Men i många fall försvinner ju inte smärtorna men lättar. Så man ska ju inte va alltför glad. Nä vad ska man va glad för? Men detta va droppen!! Jag orkar inte ha SÅ ONT och det är tillräckligt med "elände" som det är. Allt kan man faktiskt inte vare sig få eller ha. Men många gånger undrar man ju vad det är för fel på en och varför just en själv ska råka illa ut.

/Jenny


Då har det gått fyra dagar då :/

Halloj!

  • Ju snabbare dagarna går dessto bättre säger jag. Som jag känner nu så hade jag orkat befinna mig i Marocko, för nu är jag ju piggare och kan va uppe och gå lättare med. Så nu känns det ju fan ännu surare. Surt är ordet!! 
  • Jag har ingen aning om vad jag ska bära mig åt. Har inte lust att prata med någon och vill inte veta nåt om Marocko heller. Det är inte kul att känna så. Men nu är det så det är och det allra värsta är att jag inte kan ändra på det. Hur länge ska jag gå omkring och va deppig för detta. Det är förfärligt ;-)
  • Vad finns det egentligen att göra som går att ändra på detta?! Nej absolut ingenting!! Jag kan inte spola tillbaka tiden vilket är det enda som skulle kunna ändra på det!! Nu går ju inte det så vad ska man göra?!
  • ATT VISSA GREJER SKA VARA SÅ JÄVLA SVÅRT!!!    
  • Tänka positivt är inte så lätt för vissa i svåra situationer;-) *mig* Och det är ju trots allt för mitt eget bästa det blivit som det blivit för min del. Det vet jag ju,eller vet...är ju så jag vet jag måste tänka rättare sagt :/

 


3 dagar efter operationen!

Hejhej från mig!

Bulleribull i magen på mig. Har ingen matlust men ska snart försöka få i mig lite att äta. Man blir ju inte bättre precis av att inte få i sig mat. Defnitivt inte humöret på mig inte.
Nu är det lättare att stå rakt i ryggen när man försöker va uppe och gå. Är fortfarande svårt att komma upp om man ligger i soffan eller har vilat. Finns ingen kraft i magen inte. Men blir ju bättre snart får man ju tro : )

Jag tänker så mycket på att man kunde vart på semester nu och haft det kul. Solat och haft det kul på kvällarna. Ungåtts med syrran och Linda. Istället för man ligga i en jävla soffa och försöka ta sig igenom minutrarna och sekundrarna och är som timmar för mig. Det är så himla tråkigt. Har verkligen grävt ner mig och vet inte hur jag ska bära mig åt för att kunna komma på bättre tankar och bli glad igen. Detta har gjort mig så vansinnigt ledsen och är inte lätt för nån annan att förstå hur jag känner. Begär jag inte heller. Men man kan ju undra vad detta har för mening :( Och någon resa lär det ju inte kunna bli igen på väldigt väldigt länge :( Det är pisssss nu....

ADJÖÖÖÖ!!!


Ingen matlust...

Hej!
Magen är stor som en boll. Som den putar ut. Ja man kan ju säga att det ser ut som att jag är gravis. Inte lätt att gå om man säger så. Har vart uppe och tagit ett bad idag och nyss har jag fått i mig lite mat. Ingen direkt matlust inte. Mår illa ibland,men går förhoppningsvis över snart : ) Kan ju bero med på att man inte känner sig så glaer precis. Näpp lätt inte är det ej :/
Än så länge är det inte bra i magen men man får ju låta det ta sin tid och vila mycket vet man ju är viktigt : )

..... : )

Operationen gjord och hemma från Sjukhuset!

Hej! Allt annat än glad är man. Fyy kan det bli värre. Hade gjort vad som helst för att spola tillbaka tiden och kunnat va med syrran och Linda i Marocko nu. Fast finns ju inget att göra,går ju inte att ändra på. Men vill så gärna och allt man ser eller hör så blir man påmind. Fan jag känner ju det är min resa med ju. Så hitta man det hoteller och tyckte det lät så bra och så blev det att vi bokade och syrran fick den i Julklapp resan och visste ju om det ett bra tag inna och undrade så om jag kunde hålla mig till julafton. Det gjorde jag och hon blev ju så glad vi skulle åka dit. Å nu är man inte med och kan inte glädjas ett jävla skit åt det. Det är piss, rent ut sagt förjävligt.

Nu ska jag lägga mig igen! Det enda man kan sysselsätta sig med för att få tiden att gå. Man tänker ju så mycket på resan och hur dom har det. :/

Jag går som om jag vore hundra år aldre än va jag är.... :-( Aj min mage :/ Hee...Blev Sjukhus idag...

Hej du fina!
Just nu känns allt bara upp och ner. Förstår inte hur det kunnat bli såhär som det nu blivit.
Jag har ju under en tid haft så fruktansvärda magsmärtor. På nätterna med och det har ju resulterat i att jag sovit dåligt och sen på kvällen så får man ju va orolig över att man då kanske ska få så ont på natten igen.
Så det har ju påverkat mig,att gå och va orolig.

Inatt fick jag nog. En natt till går jag inte med på utan att ha ringt. Så idag på jobbet satt jag med luren i högsta hugg. Fick tillslut prata med någon och fick en tid kl.13 idag.

Så mer om detta kommer jag inte skriva. Men ska läggas in imorn och opereras! Så någon Marocko blir det nog inte för min del :(

Snyft SNYFT snyft !!! En Mardröm detta : (

Den här helgen så...

Hejsan! Nu har helgen varit och redan Måndag imorgon! Gör inte så mycket denna gången. Ska ju bara gå till Onsdag på jobbet för på Torsdag så åker jag ju : ) Åhhh det är bannemej inte långt kvar nu.
Helgen har varit rättså händelserik. Vart bortbjuden både Fredagen och Lördagen. I Fredags så var det bada tunna som gällde och det va riktigt trevligt. Och igår en Tjejkväll. Blivit sent nu med så man är allt trött.

Så ikväll ska jag kolla på film och bara vilva vila vila ... : )

Tjingeling!!


Luftslottet som sprängdes!

JObbade igår och lite senare så var jag och Linda på bio och såg Luftslottet som sprängdes! Vilken bra film, ja den va riktigt riktigt bra! Så spännande och man kunde ju knappt sitta still av spänning ;-)Nio dagar återstår : ) Nu har graderna höjts lite med så nu känns det bra! Hii....Utomlands om två veckor!

Heeej på dig! : )

Har nog inte fått tillfälle att berätta så tydligt att jag tillsammans med min syster och kompisen Linda åker utomlands om två veckor!a Var ett tag sen resan bokades och ser fram emot det. Känns lite overkligt bara,skrämmande och fel på nåt vis : ) Får försöka ta vara på dagarna nu här innan och verkligen försöka känna att jag faktiskt ska åka. Det är ju så lätt att tiden,dagarna rusar iväg där inna man ska åka. Sen helt plötsligt så står man där med resväskan dagen innan och känner hur stressen kommer och NEEEJ DET ÄR JU REDAN IMORN ;-) Så det gäller att veta vad det är för dag nu. haa!
Den hemliga julklappen till syrran var ju just detta och hon är ju riktigt glad för att få åka till just Marocko! Ja Marocko blir det...igen! Nu ska hon allt få se hur hemskt det kan va där. Men ska allt se till att ha kul. Man ska nog dock inte räcka med att jag kommer hem så "skitbrun". Vädret är ju tyvärr ostadigt nu vid denna tiden, men det får ju bli väl. Hoppas på det bästa med strålande sol :) Vi ska ha sol och jag vet inte vad jag tar mig till om det regnar när vi kommer dit eller om det blir regn flera dagar. Fyy jag kommer nog börja lipa. Det är det västa som bara kan hända. Vad som helst men INGET REGN!!! Nää nu ska vi inte prata regn här nu. Sol ska det va och sol kommer det bli. Så det så : )
Här är ju så fint väder i Sverige nu med mamma snö och kallt. Så man vill ju inte precis lämna detta för regn om man säger så. Jag tror ni fattar hur jag menar med detdär ;-)

Sjukanmälde mig idag. Är verkligen inget vidare att va sjuk. Jag vill kunna vara ute och promenera en massa :( Gör mig så arg. Hostar gör jag så nu har jag fått träningsvärk i magen också. Visserligen bra för då har man ju tränat lite då. haha! Nää nu ska detta försvinna. Måste ju kunna prova mina linser med som jag har på prov och dom kan jag ju inte ha när jag nu är förkyld. Typiskt.

Näpp minsann. Nu ska jag gå och få i mig lite mat och sen så ska här vilas. ladda inför morgondagen jobb vilket jag tror jag ska försöka med. Det är ju trots allt Fredag imorn : )

Tjingeling och ha det gott : )


Host och prosit!

Onsdag och halv ett drygt. Jobbade igår iallafall och det var inte det lättaste precis, men va ska man göra när man är enveten och går till jobbet trots att man vet man borde vila istället. När jag kom hem så la jag mig och försökte somna. Gick inte riktigt men vilade lite iallafall. Sen kom huvudvärken och lite feber har man. Sov en timma sen och det behövdes.

Så idag gör man absolut inte mycket. Har försökt göra lite grejer som måste göras bara och sen idag blir det nog bara tv:n. Kanske ser nån film om det går nån bra : )

Optikern!!!

Min hals är inte bra och jag är inte bra. Att man ska bli sjuk när det inte passar slår ju aldrig fel. Hinner inte vila och vet ju att jag måste. Jobbade idag iallafall och ju fått gå, man har fått kämpa sig fram helt enkelt. Och inte nog med allt så hade jag ju tid till optikern i eftermiddag med. Synundersökning /linser!! Så nu har jag några på prov, några speciella. Var nåt konstigt på höger öga?!

Nä nu ska jag sova så jag blir frisk. För fy för att ha ont i halsen!! Godnatt från mig : )Skithus också...

Hejhej! Jobbat idag från 08.00 till 16.30 sen blev man försenad hem för en tvättmaskin läckte. :/ Typiskt när man inte känner sig bra. Annars har det gått hyffsat idag tycker jag. Känns bra : )
Jaa det är ju det att jag tror jag håller på att åka på nån förkyldning av nåt slag. Känns verkligen inte kul och inte speciellt bra i och med att man ska ju jobba och snart åker man ju utomlands med. Är inte pigg och vart konstig nu i helgen, känt mig lite förkyld poå mornarna och nyser gör jag. Börjar kännas konstigt i halsen och nää halsfluss eller nåt vill jag inte ha. Är inget vidare. Nä fyannadå :/ Bara det bryter ut isåfall istället för att det håller på såhär att man känner sig lite hängig lite då och då bara. Det är inte bättre det.

Så nu ska jag sova...kl är 22.00! Så hoppas man somnar rättså fort : )


En riktig rolig nyårsafton : )Syrran och jag på väg till nyårsfirande på olika håll. Har alltid under alla mina 21 år firat Nyår hemma eller med familjen rättare sagt. SÅ dett ablev lite annorlunda men också väldigt kul! Och kul var det... i stort sett ;-)

Kul att fira med kompisar med ju : )


GOTT NYTT ÅR ♥              Gott nytt år!!!


Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR !!!


RSS 2.0