P r o t e t i k !

H E J !!!

Hemkommen från Borås! Äntligen får man ju säga,för det va allt lite kämpigt. Trodde inte det skulle ta så lång tid och framförallt så var jag inte beredd på detta som hände idag.
Hade tid klockan 13. Satt i väntrummet och man undrar ju alltid såklart när någon dyker upp. Om det blir punktligt eller senare än sin tid man har. Satt där och bläddrade i Borås tidning för det var den som låg närmast. Man kan ju inte riktigt slappna av när man varken vet ut eller in. Vad dom kommer göra med mig! Hade en tandläkare med som jag aldrig träffat förut heller. Så det var ju lite nytt med. Kvinnlig dessutom.
Ut kommer en dam och säger Jenny Andersson....varsågod!

Gick in i rummet längst ner och där var min tandläkare som jag då aldrig sett förut. Hälsade på henne och sen blev det stolen :) Förstod ju direkt där efter att hon betonade att det var ju bra då att dom bestutat sig över något nu då med tanden. Jaha tänkte jag. Det är det VERKLIGEN!
Jag vet inte hur många gånger och hur många olika sorters massor jag haft i munnen!! En skulle ju sitta i 5 minuter och stelna,sen kunde dom inte dra ut det för det satt fast så i tänderna. Ja jösses.

Hon frågade om jag ville ha bedövning?! Hmm...vad ska ni göra egentligen tänkte jag?! : O Visst,jag ör inte rädd för sprutor och man har ju varit med om en hel del grejer när det gäller tandläkarbesök och rädd är man då inte. Van snarare. Men detta var ju något nytt. Är ju lite skillnad när dom lagar en tand eller så. Åhh nu fick jag nästan lite återblickar på när min visdomstand operades bort. Nää det va ju betydligt värre,att ligga där vaken, alltså den gången.
Hur som helst så bestämdes det att jag skulle bedövas för det brukar jag få när jag har lagat tänder. Åh, då tänkte jag. Bedövning,okej,visst. Hur känns nu det nu igen :-| Varför ska jag ha bedövning,är det så illa. Min tand slipades ner till en liten pinne kan man väl säga. Ett streck helt enkelt.

Papper lades runt halsen för det kunde rinna vatten och det gjorde det. Hela ansiktet nästan. Man känner hur halsen fylls med vatten samtidigt som man gapar och dom grejer. Slipade,grejade,spolade. Massa igen och sen la dom någonting på tanden. Vad det nu var. Nån jäkla pistol. Det allra sista så tryckte dom då dit porslinstanden :) Under tiden när jag låg där ringde den ena ett samtal. Vi skickar upp en patient här. Jaha vart ska jag nu då?! När det var klart fick jag ju reda på då att jag skulle till ett annat ställe för att kolla färg på tänderna. Hon förklarade vart det låg. Och tror ni jag kom ihåg. Pyttsan heller.

Trodde aldrig att vi hittade. Frågade parkeringsvakter två gånger. Stressade och letade och letade utan resultat. Nää det va riktigt jobbigt. Fick syn på ett hus och där kunde jag trycka in koden som jag fått. Gick längst upp,kollade dörr efter dörr. Men inte någon Tandteknik. Va fan!? Dum som man är så kollade man ju inte tillräckligt och visade sig ju vara den längst ner :)
Där kollade hon och mätte med andra "låtsaständer" vilken färg som passade mina då. Hon undrade om jag hade blekt tänderna innan och nej det har jag ju inte. Men hade ju icke vart fel ;-)

Blir ett besök på Specialistkliniken Protetik igen om två veckor. Så det blir ju spännande :)

Nu är jag rejält trött och bedövningen har äntligen släppt :) Nu ska jag slänga mig i soffan och bara ha det gott!

Kraaaaaaam <3

Kommentarer
Postat av: marléne

hej jenny! vad bra att det gick bra med tanden:) jag försökte logga in på msn hela måndagen så jag skulle kunna skriva till dig men det funkade inte. Jag har iaf opererat under och överkäke nu. jag ska ha ståltråd i sex veckor men just nu går det rätt bra, jag har fått kläm på att dräggla i mig flytande och så. vi hörs något på msn också:) hade så bra, kram från marléne

2009-11-11 @ 13:36:48
URL: http://marleneperssson.blogg.se/
Postat av: Jenny

Svar:

Hej Marléne : ) Hur är det med dig? Hoppas msn funkar snart så vi får skriva mer och att du får berätta allt om hur det gått:) Tänker på dig!

Kram till dig!

2009-11-11 @ 18:28:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0