Tredje dagen...

Halvsitter i min sjukhussäng och Josefin (som ska var hos mig inatt) och jag kollar på en film som vi lånade i ett skåp där med en massa filmer. Fanns ju dock mest barnfilmer,men lite fynd gjorde man;-) Hee!
Till frukost idag fick jag någon sorts välling,proviva(nypon),nyponsoppa...mm det var nog allt. Plus lite vanlig äppeldricka då. Det går lättast att dricka.
Innan det så kom syster in med två "burkar" flytande Alvedon. FYFAN säger jag bara för den jävla skiten!
Nu när man fått det ett par gånger har jag insett att det är det värsta jag vet!
Ta bort skiten tänkte jag bara,jag vill inte ha det! Bläääää! Å jag menar allvar,det är bedrövligt äckligt. Förjävligt rent ut sagt.
Första gången jag fick det å skulle dricka det,när hon stod där brevid och jag i princip skulle dricka för första gången,så tyckte jag inte det var så hemskt,tänkte att det va ju inte så farligt. Men nu...ja nu är det värsta tänkbara! :(
Hon som kom in här på mitt rum här på morgonen frågade hur det var med mig. Hon tyckte jag såg piggare ut.
Frågade om jag sovit bättre?!
Kan ju inte svara på om jag har det,vaknar ju till då å då oasett. Antingen av att det är så fruktansvärt ont och jobbigt att ligga och känna hur käken spänner. Vet inte hur jag ska ligga eller ta mig till. Men det jag vet just nu är att JAG VILL HEM!
Här kan man då inte slappna av på samma vis. Men ändå är det ju mer trygghet här ifall,att,om något skulle gå fel eller om smärtan skulle bli outhärdlig.
          När jag vaknade i morses typ mellan sju-halv åtta smakade så blod i munnen och mådde lite illa. Rusade i princip upp på toa av förskräckelse,jaa rusade å rusade med hastigt upp kom man ju. När man satt där på toa kom det bara mer o mer salivblandat blod i munnen. Spottade massa blod då:O Usch,det är hemskt!
Får ju den tanken ibland att Tänk om något inte står rätt till?
         
Joo,förutom dom flytande Alvedonen så fick jag två andra tabletter då mot smärta. Okej tänkte jag,tabletter?! Hur ska detta gå? Tabletter? Aha,va bra:D ÖÖÖH,okej! Toppen! ;-)
Visste att det aka väl gå och det gjorde det också:)
Tar ju evigheter att få i sig det jävla flytande alvedonet,men imorses gick det relativt fort! Slängde bara i mig det. Men jädrar vad jag va nära å spyy:O Fy sjutton!
            Igårkväll tog dom bort kanylen i handen på mig. Känns ju lite klart,men det är bra den är borta nu. En befrielse;) Men den i armen har jag kvar än,måste ju få i mig antibiotikan åså.
Får väl visa ett kort då...inte ett vågat kort men ändå en liten inblick:
image8 Jobbigt på natten när dom kommer in och ger mig det och när det är faädigt piper ju apparaten så,sen kommer dom igen å ger mig lite mer för sköljninge eller nåt:S Så får man vänta ännu en gång.
Nätterna är värst,då vet jag inte vad jag ska bära mig åt. Förhoppningsvis får jag sova i min egna säng inatt. Jag vill faktiskt hem nu. Där slipper man tänka på att någon läkare ska komma å granska en. Eller att dom ska komma med någon äcklig medicin.
       Nu drack jag lite,hälften i munnen resten utanför. Dreglar som en bebis:S Har inte mycket känsel och är ju såå svullen,så det är väl inte så konstigt.
       Igår hamnade jag i ett tillfälle där man bara ville ge upp. allt va bara skitskitskit. Grät o grät,sen blev det bättre sen grät man igen. Sen kom mamma,pappa,syskonen,plus min mormor och hälsade på mig och då grät jag ännu en gång. Jättekul att dom kom. Men somsagt,blir det för jobbigt kan det med va jobbigt,för då blir man irriterad. Men glad man slipper va själv:D Oerhört tacksam för!
Man blir så deppig,mkt känslor på en gång och mkt man varit med om klart. Lite smått chockad med kanske?! Känns som man aldrig blir bättre,men man får inte glömma att detta tar sin tid och inte ge upp!
Undrar hur länge jag ska se ut såhär som ett monster?! Haha! Jag ser ju förjävlig ut,sår runt munnen som riktiga skorpor eller vad man ska säga.
09.45 -är klockan ungefär och vi kollar fortfarande på filmen. Undrar när läkaren kommer och går ronden egentligen,så jobbigt när man inte vet. Sen undrar jag om jag får sån flytande medicin igen till lunchen för det tar jag INTE emot alltså mer. VILL INTE HA DET!!!!!
Har bara lust att slänga det rätt i ansiktet på dom! Särskilt på en viss person....haha det vet nog bara du Linda;-) Haha!  Men det är ju för mitt eget bästa,för min skull. Något man lätt glömmer. Så man får väl bara tacka å ta emot det:-P
Fast det känns ibland bara skit samma.....
Nu ska jag visst få rättt mkt till lunch sa Jossan,allt möjligt. En hade varit inne här när jag va på toaletten. efterrätter och hela köret. Någon soppa åså.
11.10- Läkaren plus en sköterska eller något i den stilen. Läkaren iaf som skulle komma. Dom har varit hos oss nu. Hon undrade hur mkt jag kunde gapa. Jag provade ta en väldigt stor tablett och det gick väl,fick ner den iaf:D
Resten om vad hon sa tänker jag inte skriva ner. Lite onödigt faktiskt.
13.00- Nu har jag ätit ganska mkt eller ätit,druckit ganska mycket! Grönsakssoppa som var god som tur var,potatismos,men det var inte lätt inte att försöka få i sig det. Kommer ju utanför eftersom jag inte kan gapa. Fruktsoppa,men det gillade jag inte. Sen den otroligt goooda efterrätten- Cironfromagén! Det va ju inte heller lätt,men gjorde så gott jag kunde;-D
Längtar tills jag kan äta normalt igen och kunna tugga! Men det tar ju sin tid och dt är bara att inse. Njut av maten alla ni som kan;-) Jossan som sovit här inatt hade såna goda hjärtanchips med sig och åt det,guu va sugen jag blev. Men vad ska man göra,jag kan ju inte hindra henne från att äta det.
Nää nu är det snart dags för mig att ta på mig mina egna kläder för snart bär det hemmåt. Tror dom kommer snart och hämtar mig:) Skönt att få komma hem:D
Så Tjingeling med er!!

Två dagar efter operationen!


Har precis fått Antibiotika i armen(dropp alltså). Linda är hos mig nu,så vi väntar på att läkaren ska komma,men det va ju fasen längesen nu dom sa att dom skulle komma:S
Var uppe och duschade imorses eftersom kirurgen sa åt mig och även dom andra att se till så jag gjorde då. Då skulle man tydligen piggna till. Jag fattar inget:P Haa! Men det säger ju sig självt för man känner sig ju betydligt frächare:)
Så det va gott att fått tvättat sig!
Så JÄVLA svullen är jag så det går inte att någon bara kan föreställa sig,utan det måste ses med egna ögon det här. Äta kan man inte såklart. Men dricka går bättre och det gör jag så gott jag kan och orkar. Försöker!
Nu måste jag snart på toa....men det är ca 10 minuter kvar på Antibiotikan,så jag ska försöka stå ut. Annars får jag dra med mig hela köret av droppställningen och det är lite omständigt,men inte så farligt. Så jag väntar,får stå ut;-)
ÅÅÅÅ,kan inte han/hon läkaren komma nu. Så man kan få vila i lugn å ro och slippa tänka på och undra NÄR dom kommer. Det är faktiskt jobbigt att veta att ngon ska komma och granska en. Prata går ju inte så bra:(
Äntligen Hemma går på tv:n nu....

Orkar inte skriva mer nu!

Dagen efter operationen!

Tänkte jag skulle skriva ner lite anteckningar från de dagar jag låg på skjukhuset. Det är inte så mkt eftersom man inte orkade skriva så mkt de första dagarna! Lägger till lite som jag kommer ihåg:)
Så det här skrev jag dagen efte operationen:

Ligger i min säng och kollar på tv,man är väl hälften vaken och hälften sovande. Talang 2008 är det!
Fyy faaan för detta! Fan va ont jag hade innan alltså,visste inet vad jag skulle göa. Man får ju säga smrta mellan 1-10 och det är lite svårt att avgöra. Dels känner man ju smärta nåt så fruktansvärt men samtidigt är det VÄLDIGT mycket obehag.
Dom kom in och gav mig en spruta i magen. AJAJAJAJAJ säger jag:( Fick sån spruta när jag låg på uppvakningen och det gjorde ont ska jag be om att få tala om.
Men denna kändes inte så himlans mycket,hon som stack mig tog det försiktigare helt enkelt:) Tack å lov för det!
Man kan ju säga det är som morfin fast i lite lindrigare form mot illamåendet. Ännu mer tur det!
Var ändå så rädd för att jag skulle må illa. Det är så hemskt tycker jag och särskilt när jag hade mått illa ett pargånger där på uppvakningen efter att jag hade fått sprutor. Kan ju inte heller spy. Just det,ja det är ju inte så konstigt för jag kan ju inte GAPA ska jag tillägga.
Men än så länge mår jag inte illa och man somnar nästan gott av sprutan,så härligt när man bara känner att smärtan avtar mer å mer:)
Nu måste jag snart på toa däremot,lite skakigt,men annars går det fint. Carina Berg flyttar in hos Bert börjar nu också!

4 dagar efter operationen!

Hej på er!
Tänkte jag skulle försöka skriva några rader nu medans man orkar va uppe. Denna natten har nog varit en av dom värre skulle jag nog säga. Det har verkligen INTE varit lätt på sjukhuset,det har det inte. Men igår kom jag ju hem och det kändes väldigt bra=) Men så inatt vaknade jag runt två tiden och hade så fruktansvärt ONT så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Drömde att jag hade som ondast och vaknade ju till och förstod att det inte var en dröm. Var helt genomsvettig.
Gick upp på toa och med blodsmak i munnen är ju inget vidare för dom som vet,så jag va tvungen att spotta. Tyvärr går ju inte det så lätt heller eftersom man är å svullen och inte så mkt känsel:(
Ropade på mamma att hon skulle komma upp,men hon bara sov. Hämtade lite proviva att dricka och tog en tablett mot smärtan. Somnade igen tillslut. Det värsta är nog nätterna faktiskt,så jobbigt att ligga ner för det spänner så i käken då och man kan bara ligga och stirra rätt upp i taket nästan:S
Vaknade runt 08.45 i morses och gick upp och satte mig vid tv:n. Vad annars ska man göra för man orkar inget. Hämtade då min frukost.
Hmm...ett glas juice,hallonkräm som jag hällde mjölk i för att den skulle bli tunnare så det går lättare att dricka. Plus en flaska Joggy-drickyoghurt. Så det är vad jag fått i mig än så länge. Fast allt har jag inte fått i mig av det. Tog ju mina tabletter med,två alvedom plus Antibiotikan. Den andra tabletten som nog är den starkaste väntar jag lite med eftersom jag var tvungen att ta en inatt. Usch,den ena tabletten är å stor. Å efterom jag intekan gapa så blir det inte lätt. Tog ju dom första tabletterna igår på sjukhuset ich det var ju ett villkor på att man skulle kunna åka hem.
Läkaren frågade om jag orkar åka hem och jag svarade så gott jag kunde att JAG VILL HEM!!!
Nu måste jag gå för jag orkar inte sitta här mer,ont i ryggen,men ska när jag orkar igen försöka skriva mer om dessa jävliga dagar!
Pusss&Kraaam!

Varit på sjukhuset,hemma igen...men imorn är det dags!

Hej igen för idag! Då vart man hemma,kunde fått stanna där på ett patienthotell,men jag tyckte det kändes bäst att komma hem faktiskt. Då kan man ta det lugnt på ett annat sätt och vara med familjen:)
Anmälde mig först på öron-näsa-hals avdelningen,sen var det dags att gå upp till barn-ungdomsmottagningen för undersökning. Shit va nervös jag var. Jag tycker inte om att INTE veta vad det är man ska göra å inte:S
Men vi pratade lite. Gick igenom grejer innan operationen om tex man blivit sövd innan,legat på sjukhus,svårt att ta tabletter,svårt för att bli stucken,alltså när någon ska sticka en i armen osv.
Så imorn kl tjugo i åtta blir det operation,tror det va den tiden. Fasen va hemskt det låter. Men det ska väl gå bra,tycker det ska bli apännande faktiskt:D Hee!
Det som bekymrar mig det är min navelpiercing som jg INTE får ha!:( Det som bara är några veckor gammalt. Vetefasen hur det ska gå å sätta i den igen:( Vill inte det. Detta var precis det jag skojjade om hemma och sagt till vissa att tänk om det skulle va så. Men jag sa det att den får ni sätta i när jag fortfarande sover då!
Hon skulle försöka ordna det på nåt vis,men bort måste det ju sa hon!

Nu ska jag å familjen strax äta pizza för en gångs skull såhär dagen innan allt! Sen blir det inte pizza på ett tag skulle jag tro:)
Var rädd om dig!! 

Snart åker man till sjukan!

Godmorgon!
Då skaman snart ge sig iväg till sjukhuset! Nu är jag snart..snart riktigt nervös. Vet inet vad det är jag är nervös för egentligen. Men det är sån jag är,blir nervös vad det än gäller.
Mamma å jag ska först åka upp en sväng till min kompis å säga hej,eller hejdå snarare;-) Det känns ju roligt iaf!
Men jag tycker inte om när det är såhär när man inte vet något om man som ska hänta å inte. jag vill gärna veta allt innan. Går ju bara och grunnar och tänker nää undrar vad som ska hända o vad som ska göras:S Inte bra:/
Men nu blir det ju inte något skrivande på ett par dagar tror jag! Ska väl försöka om man orkar såpass att skriva lite anteckningar från sjukhuset.

Heeejdå!!! KRAMIS<3


Tandläkarbesök&Klippning!

Har varit hos tandis och fått lite konstiga grejer nu på tandställning inför operationen! Skaver redan gör det:S Men man är ju van å värre har man varit med om;-)
Efter det var jag och klippte mig. Så nu är det gjort,och det blev bra. Var ju så illa tvungen!
Satt faktiskt ute i solen sen när jag kom hem....härligt! :)

Men nu hinner jag bara inte med att skriva mer....
Kanske att jag hinner skriva en liten snutt innan jag åker till sjukhuset!

Puss&Kram! //Jenny

Bara 3 dagar kvar!

Heeejsan!

Klockan är 15.05 och jag har suttit ute i solen och solat lite! å va härligt det är:) Det är ju inte så att man sitter och fryser inte,utan tvärtom. Riktigt varmt faktiskt.
Fast helst av allt vill jag tillbaks hit:
image7
Men man kan ju inte få allt;-) 

Ska snart hänga ut tvätten som jag tvättat. Man får ju passa på!
Har också idag ringt till frissan och beställt tid för klippning. Fanns imorgon som tur var,ska ju till Borås med så det är ju perfekt när man har vägarna förbi. Finns inte någon möjlighet för mig någon annan dag förutom imorn. Så jag blev glad att det fanns!:-) Men samtidigt vill jag inte klippa mig,men vet att jag måste.
Ska ju till Tandregleringen imorn...shit,snart är det onsdag....å sen TORSDAG:O Hjälp!!!
Vad dagarna går! Fast det är bra tycker jag på ett vis,men ändå inte:S
Nix...nu ska jag kolla om tvättmaskinen stannat.   Hejsvejs!
Pussiluss på er!


Dagens händelser är inte många!

Denna dagen har än så länge mest gått år till att vila,vila och åter vila! Har inte orkat något annat,sovit lite har jag med. Jag som annars ibland inte alls klarar av att göra ingenting och kan bli väldigt rastlös och nu helt plötsligt inte orkar göra någonting. Det är ju ett tecken på att något inte står rätt till.
Hade huvudvärk igår med,tog tempern och då hade jag ju feber...inte så konstigt då ju:/ Men faan,jag hade ju bjudit mina kompisar och det ser ju inte heller så snyggt ut att bli sjuk nu inför operationen precis. Nää så får det ju bara INTE bli!!! Å idag har jag inte alls mått bra...känns som man har nåt slag av magsjuka(Turkisk bakterie kanske). Hade inte mer än hunnit upp innan jag kände mig tvunget att åka med å försöka hitta något till min farbror som vu firar här just nu. Efter det att vi kom hem la jag mig direkt och sov,hade sån huvudvärk...gick inte upp förrens nu ikväll då. Var ju inte bättre precis,usch...ingen matlust heller och jag som gillar våra hemmagjorda smörgåstårtor så ju. Tog tabletter och nu är det faktiskt bättre:-D Mm,ja annars skullle jag ju inte orka sitta här!
Känns ju bra att ha fått i sig lite mat idag iallafall också;-) Utmattad:S
Ska kolla på tv i kväll har jag tänk och bara ta det lugnt,orkar inte så mkt mer. Man vill ju inte bli sämre precis!

Får väl gå  till dom andra nu! Snart blir det tååårtaaa:D
Gott får man låtsas;-)
Kraaamis!!!

Det börjar närma sig nu....

Onsdag idag och idag har det inte hänt mycket alls precis. Har städat lite inför fredagen. Sorterat sminkväska bland annat som inte blivit av tidigare sen Turkietresan. Låg ju allt möjligt där,så det behövdes...
Kommer inte på nåt att skriva nu:-S

TJINGELING!

Hemma från Turkiet...längtar tillbaka!

Underbara Turkiet!


Då är man hemma från Turkiet,men önskar jag bara kunde fått var där en enda dag till. Men så är det,allting har ju sitt slut och någongång måste ju veckan bara ta slut helt enkelt;-) Tänk om man bara kunde fått va där en enda dag till tänker jag:/  Men jag har haft det väldigt bra. Solat,badat och bara tagit det lugnt:) Ätit och åter ätit en massa har jag med gjort där. Känns som man mest åt. Inte så nyttigt heller för den delen,hälftenhälften. Men vad spelar det för roll när man är på semester egentligen;-) 
            
            Här är en bild tagen på stranden i Kemer:
                                                                                                     
image5

Igår hade jag tid rätt tidigt på vårdcentralen för provtagningar inför operationen,så nu är det med gjort. Kom ju hem i förrgår på morgonen där så det har ju inte blivit så mkt sömn nu det sista. Så idag ska jag nog mest vila tror jag. Känner mig inte alls bra idag. Vill/får ju gärna inte bli sjuk nu...:S Vad ska man ta sig till,å inget orkar man heller när man inte känner sig bra. Ska kanske på torsdag ha Singstar-party eller vad jag ska kalla det med gänget,så det vill ju till att städa här hemma å det är ju saker med som ska fixas och det är ju inte heller så roligt å lätt nu när man känner sig såhär:( ÅH,alltid är det nåt som kommer ivägen för en!

     Här en liten cooling som vi träffade när vi var ute på en promenad ;-)                                            
image6

Skriver väl snart igen antar jag!
KRAMIS!

2 kvar

Heeej!!

Dagarna går och nu åker jag på lördag=) Väntar på att mitt täcke som jag tvättat ska bli tort så jag kan fortsätta med städningen. Har haft fullt upp med tvättning å städning idag hemma. Annars har det inte hänt så mkt. Pratat med Josefin lite idag där borta i Klövsjö...just nu är hon påväg hem=)
Har nog tänkt åka med mamma när hon hämtar henne ikväll...inatt menar jag,får väl se?!  Jo men det gör jag nog faktiskt.

Nää,det får bli ett såhär kort inlägg för min del idag eller för tillfället iaf;-)

TJINGELING!

Utomlands om tre dagar=D

Hejsan!

Tänk att man åker till Turkiet på lördag med pappa och syrran. Har alltid velat resa tillbaks till Turkiet och nu ska det äntligen bli av. Men det trista är att jag inte har fattat att jag verkligen ska åka. Å dessutom så snart som redan om tre dagar. Tre dagar...ja jösses. Man jag tror inte det är sant utan snarare att det är om tre veckor eller tom månader kvar. Men så är det redan på lördag=)  Man bör ju vara skitglad,vilket jag verkligen borde vara för jag älskar att resa. Det är ju sååå kul!!! Är så bekymrad för en grej och jag vet att det är det som gör mig lite deppig,går och drar mig inför att fixa den grejer men måste det på fredag,har inget val:( 
Jag är så jäklans feg och barnslig så in i norden,tänker hela tiden på vad andra ska tycka å tänka. Behöver väl inte bry mig så mkt....
Imorn kommer syrran hem också,mamma ska hämta henne på kvällen! Ska bli kul att hon kommer hem så man kan prata med någon;-) Hon ska ju med till Turkiet så det kanske blir lite roligare inför själva resan när hon väl är hemkommen!?:)  Lyxigt för henne att vara borta först en vecka,så kommer man hem för att packa upp. sedan dagen efter packa igen inför en annan resa och sedan åka dagen efter;-P  Hee! 

Vi har ju varit och kastrerat först den ena katten igår och idag har vi varit med den andra hankatten. Sigge som han heter. Han bara går här och skriker å skriker. Jag tror jag blir tokig:S Men han får ju bara inte gå ut än,så enkelt är det! Men han ser så hemsk ut med för han är ju långhårig och haft så mkt tover,men nu har dom rakat honom och det ser förskräckligt ut rent ut sagt om jag ska vara ärlig. Så synd om honom...argsint som han är;)
Men det blir väl bra tillslut får man hoppas!

Hej så länge....
Kramis♥

Första April!

Första April idag! Varken blivit lurad eller själv lurat någon. Trodde först brorsan kom med ett skämt,men så var det inte. Han sa att det smäller i datorn när han skulle sitta här. Å jag tänkte bara att det kan ju inte va sant,får bara inte va sant. Inte nu några dagar innan vi åker utomlands för jag har lite grejer jag ska göra här åså.
Men så var det när jag gick å skulle kolla. Det blixtrade om man säger så. Riktigt hemskt lät det faktiskt. Lät som fyverkerier;-P  Skärmen är ju inte så gammal för oss,men är däremot en begagnad sak så det va la inte så konstigt egentligen. Som tur var hade vi en gammal skärm hemma och då menar jag gammal. Jag ser ju knappt vad jag skriver ens. Men det får ju gå,bättre än inget=)
     Idag var vi med våran lille katt Sture hos vetrinären för kastrering! Stackarn! Han har precis varit uppe lite nu,men han är ju så trött än. Tänk dom vet inte vad dom är med om dom små liven.eller vem vet,dom kanske fattade precis vad som skulle ske?! Inte vet jag;-) Fast på ett vis är ju det bra....
Resten av katterna skulle ju också med men ingen kom förutom lille Sture som är minstingen och så gullig och inte alls så besvärlig som dom andra katterna. Men så kan det va. Tar någon imorn istället om det går bättre.

Ska ut å gå sen en runda tänkte jag,ska allt få med mig morsan;-)
Puss&Kraam!


RSS 2.0