Espevik!

Heeejsan:D
Äntligen en riktigt rolig dag! Har nog inte haft en så bra dag på länge faktiskt:) Vet inte vad det är som gjort att allt känts så bra heller,men skrattat mycket har jag. Det är ju bra för det sista så har det inet blivit så mycket skrattande inte!:(
Puuh,allt har bara varit skit och skit och skit!!! Sen har det varit bra  vissa stunder,men sen så är man där igen!

Idag fick man upp tidigt,jag och Josefin åkte med pappa till havet idag! Vi skulle skjutsa våran farbror till ett ställe och eftersom vi ändå var på rätt väg passade vi på att åka till havet.
Vi var där edan klockan 9 på morgonen,haa,först av alla nästan. Det var en annan gubbe där som satt lite gömd,annars var det inte alls många. Inte så konstigt heller för den delen.
Solade lite men sen var det dags att gå i och ta sig ett dopp. Jag ska ju inte påstå att det var varmt,men man är ju lite van vid kallt. Vi var ju i Turkiet i början på April och vattnet där var definitivt INTE varmt,så jaa man har ju vattnet här att jämföra med som där då! Men det var så gott att bada! Å sola med för den delen. Tyvärr har jag lyckats få utslag som kliar och det blir ju inte bättre av att jag solar ännu mer precis. Soleksem finns det ju något som kallas och det är väl det som jag råkat ut för;-)
Gick sedan ock köpte glass!! Stannade i några timmar och mer och mer folk kom det! Vilken skillnad mot när vi kom.

Prosit!! :O Hjälp vad jag nyser nu med:S

Ikväll har vi grillat och spelat kupp och haft det såå kul!! Ovanligt att jag o Jossan kommit så bra överrens idag! Vi har lite olika åsikter hon och jag ibland. Tjaffsar om en massa och envisa som vi båda är så kan det gå lite väl långt ibland. Fast jag brukar få va den som ger mig,orkar bara inte med att bråka. Särskilt inte om humöret inte är på topp(vilket har varit ofta nu) eller med mitt temperament. Står varann så nära också ju för den delen:) Så glad att jag fick en liten lillsyster tillslut som liten 5 åring;-) Hihi! Haha,annars skulle jag ju ha flyttat som jag tydligen sa!

Nu är grannpojken här igen och kollar på våra missar:P

Måste gå till Jossan nu och kolla på något på tv vad det nu var?! Ska höra om vi ska ut och gå sen också!

Så tack för mig! Pusss!!

Fem veckor har visst passerat!

Tjaa!!

Kom alldeles nyss på att det är Torsdag idag! Torsdagar för mig känns lite..jaah, vad ska man säga tro? Skrämmande! Man tänker att nej åå nu är det torsdag,tänk idag var det dags:O
Det har nu gått fem veckor och det känns för mig väldigt konstigt. I början trodde man aldrig att det skulle kunna gå så många veckor,alltså att man skulle kunna ta sig igenom just det bedrövligt jobbiga perioden som det just va i början. Att dagarna verkligen skulle ta slut.
Men tydligen så har dom ju det. Redan femte veckan ju! Ojoj! Ja det är ju tur att tiden går framåt..åtminstone när det gäller vissa grejer. Sen klart så önskar man ju att man kunde spola tillbaks tiden ibland och göra saker och ting annorlunda. Även om man försöker göra så gott man kan. Hmm,ja för det mesta;-)
När man vill tiden ska gå sakta och man försöker ta vara på dagen så bara rusar den förbi. Vipps så är det roliga slut. Men när det är som värst så står tiden stilla och det där lilla tråkiga trista,det stannar då kvar i skallen:S Å då minsann,då vill man bara glömma och att man kunde hoppa fram några år.
Näpp,nu vet jag snart inte vad det är jag skriver om. Haaha!

Har väl gått å fått solsting;-P

Fast jag är ju sån! Vimsig och velig! En riktig velemaja enligt vissa. Fast jag har nog bättrat mig med åren faktiskt:D
Bestämd!!!

Jaja,har solat idag ja! Inte så konstigt kan man ju tycka. Å det tycker inte jag heller. Jag menar det är inte ovanligt när det är mig vi pratar om;-) Fast jag har spelat fotboll med brorsan samtidigt för amväxlings skull. Det är ju så varmt att det blir fööör hett!! Då är det gott att faktiskt gå runt lite istället.
Där fick jag stå i målet och va målvakt! Självklart så är man bra;D Jo! Jag har då sett värre! Hee! Kan ju va nyttigt att röra på fläsket! Jag ska ut och gå ikväll med HOPPAS jag! Just med brorsan,bara han nu följer med och inte kommer med en massa undanflykter som ja, nä, nej, nää, imorn istället!
Det orkar jag INTE med!
Det var så längesen jag var ute och "gick" promenad liksom! Har ju inte haft så mycket ork precis! Nu har man väl knappast det heller. Men nu har jag bestämt mig för det och då ska det bli så!! Hmm! AAA nu vet jag vad det är!! Det är näringsdrycken jag drack!:O Där har vi det! Anledningen till att jag är så energisk just nu:)
Haa,nää jag kan ju bli sån ibland att jag måste göra något!
Har sagt att vi ska gå klockan åtta eller ja inte senare än nio! Den rundan jag hoppas på att gå tar väl ca 45 minuter skulle jag tro?! Jag ska ta ett bad sen ikväll med och bara ta det lugnt. Hih!

Vad gäller käken eller munnen så...vad ska jag berätta om det tro?!    =)
Det går väl!! BRA som man får säga! Fast ärlig ska man ju vara och det tänker jag va! Har lite ont ibland. Eller det värker till lite knepigt! Säkert normalt och det är väl inte så konstigt heller för den delen när det är delat och flyttat.
Sitter lite stygn kvar än,men tack vare att jag har dessa (=O)   "underbara"   (=O) gummiband  ;-) ja gummiband på ena sidan, så kan man inte störa sig på stygnen på sidan på samma vis.
Känns som jag håller på att bli sjuk. Har ont på ena sidan av halsen eller så är det käken?! Kan inte avgöra det riktigt. Men det är nog halsen:S Kanske därför man är lite allmänt butter??!  Who knows!?

Skulle inte förvåna mig om man blir sjuk nu. Kommer ju alltid olägligt! Fast man får hoppas det inte blir värre,utan att det bara är något tillfälligt.
Klockan är nu strax sju! En timma på mig att få brorsan att inte ångra sig:) ska nog ta och vika lite tvätt med och torka kattskit!
Just det:P Jaa jag har ju mina kattungar på mitt rum och troligtvis så har mamman bajsat lite där! Har väl inte hört att hon ville ut:/

Bye♥       // Jenny


Hej Jenny,det va längesen!

Tjena!!

Hade besök av Celicia här igår! Tack för att du kom och tack även för blommorna:-D Dom va så fina:) Vi hade det ju riktigt kul igår tyckte jag:)

Fick reda på igår av mormor att Eva(min gudmor) kanske kommer imorn(idag då alltså) Ja va kul tänkte jag!! Men sen började jag ju tänka på det att kan undra när dom komemr då? Inte för att det egentligen spelar så hemskt stor roll,men nu gjorde det ju det i detta fallet. Har inet träffat henne på ett bra tag så man vill ju allt va lite förberedd. Eller hur??
Sen om det är fint väder ute och solen skiner så vill jag såklart inte sitta inne och vänta på att någon kanske ska komma hit,jag vill ju ligga och sola!! :P
Det är dumt det där.
Men jag gick upp vid nio...har sovit med alla kattungarna i min säng inatt. 6 stycken,men inatt ska jag allt inte ha dom där. Kunde inte sova så gott inatt,dom RIVS!!! :S Gjorde iordning frukost och satte mig vid tv:n för att kolla på "Skilda Världar" kan va kul:)
Dåå tyckte jag mig höra en bil komma!!! Va tusan nu då,vem kommer nu?? Hee! Men bilen körde liksom till baksidan av huset,det gör ju inte vem som helst direkt. Förutom lill mormor! Då förstod jag att Eva var med henne:)
Fasen,jag hade ju bara en tskirt på mig! Fick rusa och ta på mig kläder och vilka kläder ska jag nu ta då,man kan inte se ut hursomhelst ju!:O
Knackade på rutan gjorde det sen!! Heeej Jenny,det va längesen:P 
Vi kollade på massa kort från min operation och även kort dom hade med sig,så det var ett mycket trevligt men kort besök:)

Nu var det en liten pojke här(grannen) och kollade på våra kattungar,hihi,dom brukar komma hit lite då å då och kolla på dom små.

Nu måste jag ta tablett känner jag:(

Pusss!!

Fredag(Tandregleringen) & Lördag(syrrans Konfirmation)

Hallå!

Eftesom allt försvann av det jag hade suttit ett BRA tag och skrivit om så får jag istället skriva om var sak för sig och då blir det först fredagen.
Nä va jobbigt detta blev nu. Jag som hade skrivit så mycket ju! Nu kommer det ju inte bli lika bra säkert,inte detsamma iaf?!

Men iallafall så hade jag tid på tandregleringen,tidigt fick man gå upp,har ju en bit att åka. Lite extra kul var det för det var första gången sedan operationen som jag va där. Förändrad är man ju! Ansiktsformen har ju förändrats. elelr käken snarare;) Hee! Tänkte att nu åker det väck lite skit. Då menar jag lite krokar eller vad man ska kalla det. Tyvärr blev det ju inte så som jag tänkt det. Det blir det ju aldrig för den delen. Så helt förvånad är man inte. Men såhär trodde jag ju framförallt INTE att det skulle bli:/
Nu ska jag ha dom jäkla gummibanden igen. Ska dit om tre veckor igen.  Alltid när jag tror jag är så bra så händer det alltid något som bevisar tvärtom;-) Det har ju gått så bra det sista:S
Puuh,det är väl tur man har lite tålamod iallafall.

Hade så mycket att göra,stressad var man och enormt trött. Konfirmation dagen efter! Syrran skulel konfirmeras. Sent på kvällen började jag få så förskräckligt ont. Kunde inte fatta hur jag kunde få så ont helt plötsligt. Det var som om något inte var rätt på ena sidan.
Jag hade nästan glömt av hur den sortens smärta kändes som jag hade dom första dagarna. Ja fy fasen:(
Men nu blev man allt lite påmind av det. Den smärtan går bara inte förklara!! Tog tablett och sen fick man ju försöka att inte tänka på det helt enkelt     =)  Man har ju lärt sig att kämpa,så det är väl något positivt iaf.  

Sitter en del stygn kvar i munnen på högra sidan och det är lite störande. Måste gå å kika hur det ser ut egentligen.

På lördagen så var det dags för konfirmation! Fick åter igen upp tidigt för att bada och fixa syrrans hår bland annat;)
     


image30
Denna fina tårtan var underbart god!! Smaskens! Lätt att få i sig med;-)    :-P

Hade tyvärr inte så himla roligt på kvällen men det är ju kul att träffa släkten. Jättekul var det att träffa småkusinerna:) Var så längesen och det blir inte så ofta heller!

image31

Sen på söndagen så var det faktiskt åter igen dags för att åka till kyrkan och upp tidigt;P
Josefin sjöng i kyrkan och det var så fint så:)
image32


När vi väl var hemma tog jag och syrran lite kort:-D

image35

Nu är jag hungrig!!! har lite grejer jag måste göra här hemma men först måste jag äta något. Hmm,vad ska det nu va då?!

Tjingeling!!

Faan då!!!

Heeejsan!!!
Ska väl försöka sammanfatta och skriva ner lite grejer som hänt denna helgen. Har ju varit en hel del kan man väl lugnt säga. Fort har det också gått,man har knappt hunnit blinka innan det varit över känns det som. Hur man än gör så blir saker och ting aldrig helt perfekt. Det kvittar om man har mycket eller lite att göra,för tiden bara rusar iväg ändå.
Allt har väl i stort sett kretsat kring syrrans konfirmaion som var igår. Mycket skulle fixas inför firandet av den:)

Faaan,nu måste jag skriva om allt jag skrivit!!!! Allt har försvunnit ju:O:O:O:O:O:O:O
Nu brister mitt tålamod!!!!!!! 

4 Veckor sedan operationen!

Morsning
Nu har man precis gått upp och jag tänkte att jag sätter mig här och skriver lite, så är det gjort sen. Har massor jag måste göra idag. Nämligen att städa hela huset. Jag tar väl å gör det jag orkar förstår. Min lillasyster ska konfirmeras på lördag så det är ju en del grejer som ska fixas tills dess.  Hon är ju den som faktiskt borde hjälpa till,inte bara jag jämt enligt mig:(

Kan inte tro att det redan gått 4 veckor!!

Nää! Det kan inte va sant,men det är det ju. Tiden går verkligen fort även om man inte gör så mycket. Nu vid denna tiden låg man väl sövd och inte visste ett SKIT!!! Tur är väl det. Fast jag hade gärna velat veta Värst var det nog samma dag och särskilt natten som jag aldrig trodde jag skulle stå ut med och den första veckan. Sen fram tills nu har man fått kämpa på helt enkelt. Inte så mycket att göra åt. På något vis kommer jag inte ihåg så mycket. Men samtidigt så är det väldigt mycket jag kommer ihåg. Nu såhär en 4 veckor efter så känner man sig ganska pigg,jag känenr mig pigg,det är väl från person till person såklart skulle jag tro. Äta...tugga menar jag,ja angående tugga så vet jag inet vad jag ska säga om det. Tuggar ju så gott det går. MEN det får vara lättuggade saker. Jag har då försökt men det blir så ont

Det västa av allt är att längst bak på min högra sida så sticker det ut ett ben,nja så hemskt som man kanske föreställer sig är det inte. Utan man känner att det är något bara liksom Dessutom så är det ett litet "köttsår" eller vad jag nu ska beskriva det som:S Så när jag skulle tugga så bet jag lite hårt och fan va ont det gjorde då. Tårar i ögonen och aaaajjjjjjjaj!!! Har hänt två gånger. Jag vet inte vad det är och det har väl bara blivit så.Jag har ingen aning 
Och med gapningen så går det väl också braa?! Jag gapar ju tills det tar stopp,tills det inte går längre:P Haha!
Sen är det ju känseln då,den har varit densamma sen jaa..? sen jag märkte att det va som det va. Just i hakan och underläppen. Men man är så gott som van nu. Lite jobbigt är det klart,men det är ju inget att göra åt det heller:)

Nu ska jag ju till tandregleringen imorgon och det ska bli spännande. Nu är man ju trots allt en ny människa. Nah,inte ny så sett. Men ny i...nytt bett kanske man kan säga Hihi! Nu går man ju dit för att få tänderna fixade iordning snyggt. Innan var det ju bara till ett operationsläge.

 efter 4 veckor!


image28





Nu ska jag sätta igång med stoorstädningen;-)


En sväng till Borås och Varberg!

Kom nyss hem från Borås som jag varit i med mamam och brorsan! Han skulle till Borås lasarett,så egentilgen var det väl ingen idé att åka med,men hellre komma ut än att bara va hemma. Har haft fullt upp med skåpstädning dessa två tidigare dagar.
Hjälp vad kattungarna skriker nu:O Skriker så hemskt som om det gäller livet alltså. Dom är skithungriga,mamman är ute någonstans. Jag va ute och ropade på henne men hon kom inte. Stackars små! Som dom skriker och skriker. Lägger man ansiktet mot dom så tror dom jag är mamman och börjar sutta på en;-) Letar efter tutte! Nää gud,jag tror dom dör,låter nästan så ju.
Jaa nu kom mamman,ojojoj nu skrek dom ännu mer:-P 

Nu ska jag gå och ta värktablett för jag börjar få huvudvärk,den jäkla huvudvärken skulle jag helst vilja slippa föralltid!!

Då har man också varit en sväng i Varberg,fast nu med mamma och lillasyster. Skulle hjälpa henne och hitta en klänning till konfirmationen i helgen. Plus lite annat.
Lätt var det inte för hittar man något riktigt fint så finns det inte i ens storlek,då är det slut:/ Eller så passar det helt enkelt inte. Skenet kan bedra;-) Nja,det kan se väldigt snyggt ut när man ser plagget som först,men sen när man provat det så kan det se förskräckligt ut på.

Ännu fler :-D & Ulricehamn ikväll ;-?

God morgon!

Blev väckt idag av mamma som sa att jag skulle komma upp och äta frukost. Jaha,jag kunde inte fatta någonting för jag va så trött. Kunde bara inet somna igårkväll,låg vaken skitlänge. Så jobbigt när man vill sova och det inte gååår:( Jag bara grubblar och grubblar. Men mamma hade något att berätta sa hon. Vad kunde nu det va började man ju fundera över. Så jag tog mig upp och när vi va samlade så sa hon att våran lilla Stina troligtvis har fått missar. Hon hade hört skrik i källaren.
Vi blev ju jätteförvånade och glada såklart. Men stackars lilla Stina! Hon är ju inte ens ett år stackarn. Men det hade ju hon fixar galant det här. Vi sprang ner och försökte lista ut var hon var. Men kunde inet höra ett ena litet ljud,fanns inte ett tecken alls på att hon var där. Men sen helt plötsligt så kom det ett litet piiip:) Fick lyfta bort en massa lådor och kartonger i hyllan. Längst där inne under bokhyllan med massa bröte låg lilla Stina med sina missar. Vi kunde ju inte där se hur många det var. Gullig som hon är så hade hon fött missarna i en leksakslåda,en sån man hade när man var liten med leksaker i;-) Bärde upp henne till brorsans rum,så nu ligger hon där med sina 4 små småttingar! ;-D

En liten bild på henne och dom fyra!
image25

Nu är det ju så att Stinas mamma fick kattungar för ca en vecka sedan. Så sammanlagt har vi 10 kattungar:O Hjälp!!! Vad ska man göra då?! Dom är ju bara så otroligt söta! Är man kattälskare så är man!!!! :D

Här är stinas mamma Signes missar:

image26

Detta får bli allt för tillfället. Nu ska jag nämligen bada! Ska kanske följa med och kolla på när syrran spelar match ikväll! Får väl se hur det blir med det;)

Jo,Ulricehamn blev det. Var faktiskt rätt kul och kolla på match denna gången. Så jag och mamma satt där på läktaren och hejjade förfullt! Vann gjorde dom,så det va ju jättebra!!! Gratulerar;-D Tyvärr slutade dagen med huvudvärk. Förbaskade huvudvärk. Hade det innan jag åkte, men sen blev det bättre. När vi sen skulle åka hem från Ulricehamn så kom det tillbaka:/ 

Tjenixen....

Vadå tugga?

Hejsan!
Blir ett ytterst kort inlägg idag för jag har inte så mycket att skriva om helt enkelt. Händer otroligt lite under mina dagar som går. Fattar inte hur dagarna kan gå så fort trots att man inte gör så mycket. Man går bara och väntar på...hmm ja vad väntar man på egentligen!? Bättre tider kanske! Bättre kan det ju alltid bli,men man får ju ta dagen lite som den kommer.
Idag har jag känt av en del i käken,det är som tur är inte alltför ont. Men känner av det gör man. Gapar ju lite mer så det väl därför.
Jag kan bara inet låta bli att tugga lite nu! Ja jag gör faktiskt det!!! TUGGAR....litelite så gott det går. Skulle försöka äta lax som vi hade grillat, plus potatis å lite sånt. Det gick ju bra såklart eftersom det går att mosa lite lätt. Men gurka tillexempel. Vadå,det vill ju jag med äta,eller tomater. Ja jag åt ju det så gott jag kunde. Men så när man ska försöka tugga så kommer värken och man känner hur tröööööögt det går. Ungefär som att inte ha några muskler. Kramp nästan!! Käken orkar ju inte med det;S
Nej,jag får nog låta det ta den tid det tar:)
Haa:/ Å ONT får man:O  Så jag vet inte om det är så klokt det där med att tugga "lite". Fast lite går ju,men vill tugga på RIKTIGT ju. Envis som man är:( Å gapa helt med,få tillbaka känseln. Kan undra hur lång tid det tar....??
Jaja,det löser väl sig:) Det mesta brukar ju ordna sig som jag säger,nej tänker och vet för det mesta;--) Kan vi ju låtsas:) Det har det ju gjort med många hemska grejer man varit så jävla rädd o nervös över. Oavsett hur negativt det än verkar så ordnar sig det mesta:) Sen kan det såklart gå åt helvete med vissa saker också för den delen.
Vad det är mycket som är konstigt!! Jag fattar ingenting.

Sover så dåligt på nätterna nu med. Precis som det var i börjar,fast skillnaden är då att jag inte vaknar av att jag har ont,utan bara det att man inte kan sova. Helt omöjligt att somna på kvällarna. Jag ligger bara och tänker och allting åker bara runtrunt i huvudet på mig. Om operationen och allt som hänt och hur fort allt gått:( Sorgligt!!!
Vad som ska hända sen nu om ett tag,hur allt ska bli! Varför ska man oroa sig så i onödan...ha?! Det är verkligen en grej jag skulle vilja bli av med.

Oj va klockan blev mycket helt plötsligt! Jag som bara hade tänkt skriva pyttelite:-P
Nattinatti!!!


Käkkirurgin och tre veckor gått!

Då var denna dagen snart också över. Dagarna bara går å går. Ändå gör man ingenting. Blir ju så att man får ta dagen lite som den kommer.
När det är något man ska göra så går man mest å väntar på det och dagen går relativt fort. Som idag då. Hade tid kvart över två på lasarettet,så man badar ju å gör sig iordning. Allt känns så sorgligt tycker jag. Vet inte varför man är så ledsen. Ibland blir det bara så då allt känns hopplöst. Fast jag ska inte sitta här å skriva om det nu för jag är både trött o dessutom så har det varit rätt mycket idag. Inte riktigt på topp heller.

På Käkkirurgin så gick det väl bra! Dom tog bort stygn på mig. Frågade mig hur det går...bra sa jag å det var dom visst förvånade över. Men vad ska man göra då. Man kan ju inte börja skrika hur som helst. Värre saker har man ju varit med om;-) Så man får ju skärpa till sig! Hihi!
Jag behöver iallafall inte opereras om;-) Det hade jag ju inte velat precis. Fast hade det varit nödvändigt så jaa då hade det väl fått gå. Nu vet man ju allafall hur ont man hade å hur det kändes med svullnaden å hela köret.




Tänk att det redan gått TRE veckor. Kan inte tro det är sant!!?!! Nu låg man å inte visste ett skit om vad fasen det va man hade gett sig in i. Ändå önskar jag att jag kunde spola tillbaka tiden och det låter ju med hemskt. Men allting har gått så fort trots att det ibland varit förjävligt. Just i början....
Fast vad är det man skulle kunna ändrat på då. Man hade juinte kunnat göra saker ogjort eller gjort saker man skulle kunna gjort. Jag skulle önska jag hade allt på film!!!
SKÄRPNING!!! Nä nu får jag skärpa mig! Jag ska ju va glad att det är över istället. Men är man känslig som jag så är man:)

Det bästa av allt var att jag fick en röntgenbild som jag visst skulle rama in! Så det ska jag ABSOLUT göra;-D Ojoj alltså,det ser ju inte så trevligt ut....den där bilden. Man ser exakt vart käken är delad på båda sidorna å vart skruvarna sitter. att det funkar överhuvudtaget! Det är ett mysterium tycker jag:)
Beundrar dom verkligen;-)

Nää,får väl se vad det är för väder,om man kan gå ut å lägga sig i solen kanske;)   

Tjenixen!!!!


I som i irriterad!

Tyvärr är det inte lika soligt idag. Väldigt mycket moln och så fort dom går i moln blir det genast rejält kallt. Låg på gräsmattan med två täcken. Så fort det kom stora moln åkte den ena täcket på mig:) Härligt att ligga mitt ute på gräsmattan å lyssna på musik från mp3:n! Men sen fick jag nog....
Det värsta är att jag har fått något utslag fram på halsen och det kliar så jag blir galen. Upptäckte det igår när jag solade,sen blev det bara värre. Kliar bara mer å mer när jag ligger i solen,så mm det är väl lika bra att inte sola mer. Lite svullet med...åå! Men det blir väl bra. Bara det försvinner så!
Lagade lite mat innan med,men det tar en stund innan det är fardigt! Är i ugnen just nu. Man får ju se till å fixa maten så det blir något som man själv kan stoppa i sig och inte bara något till dom andra.  

Har fått ont i munnen nu med! Skaver så på ena sidan och tänderna har jag ont i. Ett litetlitet hack! Annars är det väl rätt OK!  Tyvärr har jag haft lite huvudvärk dom senaste dagarna. Inte så hemskt farligt,men jobbigt för man känner att den finns där!
Imorgon ska jag till Käkkirurgin för tredje gången,så det blir väl spännande! Undrar vad som ska göras där denna gången tro?!  :-D

Hinner inte skriva mer nu.....

♥Stooora Kramar till dig♥


Black & Blue

Tisdag den trettonde Maj!

Tog Black & Blue som titel för det är just dem låten jag lyssnar på just nu med Charlotte Perrelli! Den är så fin:) Nästan att man fäller en å annan tår. Sitter här och kollar på Gina Tricots hemsida,om dom har något snyggt som man kanske kan ta å köpa sig. Försökte visa en fin klänning för mamma nu. Ahaa sa hon bara. Å den surpuppan!!:O Fan vad irriterad jag blir!
Har solat en del idag,det har ju dock varit lite kallare ute idag än dom andra dagarna som varit. Blåst rätt mycket också! Men det har ändå varit goda solchanser,så det har jag ju inte gått spillo om;-) NÄ! Får ju passa på och jag tackar inte frivilligt nej till att sola. Så det är väl vad jag har gjort idag. Kollat till kattungarna lite då och då har man ju förstås även gjort. Dom är så otroligt söta. Nästan att man mosar sönder dom när man gosar med dom....
Va hemskt det låter,inte så illa kanske;-)
image23
Här är en liten skönhet!!!


Hejsvejs!


Besök av Celicia&Kattungar!!!

Hej!
Lilla lilla Signe födde små missar igårkväll/inatt. Så söta sååå!!! Den 6 kom inatt efter att jag hade lagt mig,så 6 stycken blev det! Stackars lilla Signe! Tredje gången för henne och dom två gångerna innan så har det blivit fyra kattungar. Men denna gången va hon väldigt stor om sin lilla magis! :)
Celcia var här igår med,så kul att hon kom å hälsade på mig:-D Signe hann ju börja på innan hon åkte!

Oj så soligt å fint det är ute! Jag och syrran har legat på gräsmattan och solat i stort sett hela dagen fram tills nu. Man har tvättat lite åså emellanåt. Så jäkla varmt bara när man ligger där,svetten bara rinner på en.
Nu ska jag gå å dricka något så jag får i mig lite....
Är så hungrig:(  Haha!

Pusss!

Två veckor gått! ......Käkkirurgin idag!

Hej!!

Då har det nu gått exakt två veckor! Hjälp,idag vid denna tiden höll dom väl fortfarande på att operera mig för full hals. Vill inte tänka tanken på vad dom höll på med,men samtidigt så är jag så himla intresserad och vill veta precis allt i minsta detalj:-D Mm,jag tror jag ska bli käkkirurg minsann! Tjah,varför inte!
Men det kanske inte skulle va så lyckat för någon som själv gått igenom en sån operation. Man kanske skulle kollapsa om man fick se hur det verkligen går till. Veta att dom gjort så på en. Men åå..jooh det hade varit intressant!!:)
Lär väl aldrig få reda på hur en sån operation går till! Visst kan man föreställa sig eftersom jag visste lite hur dom skulle göra. Samtidigt är det ju så oförståerligt! Går  ju inte begripa att det fungerar överhuvudtaget att ens kunna dela käkbenen innefrån munnen, sy å flytta och greja där:O
Märks jag har mycket frågor....

Har varit på återbesök på Käkkirurgin idag för andra gången sedan operationen! Vi hade god tid på oss jag å mamma för i och med att det är torsdag så gör dom just bara såna här operationen  just på Torsdagar. Så vi tänkte man får va i god tid:)
Han ju inte mer än anmäla mig i kassan innan någon sa att jag kunde följa med. Hade ju inte tid innan halv nio men fick komam in...ja vi kanske var där en kvart innan. Du förstår....så berättade hon då att min kirurg är sjuk idag så du ska ha en annan kirurg idag! VAA???  Nääh,jag blev faktiskt så besviken:( Ja det blev jag!
Jag som skulle visa hur bra jag blivit och höra om jag nu kunde få tugga åtminstone lite mer;-) Menmen,det är ju inget att göra åt...
Varsågod å sitt sa hon och jag satte mig i jaa...TANDLÄKARSTOLEN!  Vilken tur man inte har det minsta tandläkarskräck:-D Det får man ju va glad för. Fast det är klart hade jag haft det så hade man kommit över det vid detta laget,för så många tandläkarbesök som jag varit på under mitt liv än så länge och mer lär det ju bli. Haaha:)
        Han va väldigt bra han med,lite mer pratsam så det gick ju kanon;-) Hee! Tittade och sa att det ser ju jättefint ut. Bet ihop med och det komemr bli så bra sen:) Känns ju bra att höra någon säga så,för dom vet ju bäst kan jag tro?!

Dom öppnade en sorts "låda" ja ni kanske kan föreställa er. Där var det någon liten kniv o pinsett,tång av olika de slag. Nämen gud,OOooOO:O
Det går säkert bra dettta tänkte jag. Jag va ju inte nervös konstigt nog. Man har ju varit med om det värsta så värre kan det ju knappast va:) Det sa dom med!!
Vilken sida ska du börja på undrade den ena. Fy va obehagligt,kan ju inte påstå att det gjorde jätteont så jag skrek,men det kändes ju gott å väl. Tur för min del så som han också sa att jag inte har så mkt känsel. Ja det va väl verkligen tur,annars måste det ju ha känts mer såklart. Lyfte nästan i stolen för jag bara ville dom skulle sluta...den känslan går inte att beskriva. Kan det inte va färdigt snart!
Annars gick det bra! Värre än jag trodde var det, men inte så farligt ändå.

Sen när jag trodde jag va färdig och klar för att gå så satt jag där i väntan på att dom skulle ta bort den här "haklappen" eller vad man kallar det. Men icke då:O Då diskuterade dom lite grejer...vad är nu detta tänkte jag,vanudå?;)
Då gör vi så säger dom! Ja,dom satte i gummiband igen som jag ska ha i en vecka för käken va inte så stabil eller nåt?! Lckat då:( Jag som precis tyckte det kändes bra å skulle frågat om AA JAG KANSKE KAN BÖRJA TUGGA LITE ÅSÅ!!:D  Hee! Det blev ju verkligen inte så. Tur jag inte hann fråga ju!!! Jag som trodde jag hade blivit såpass bra i käken. Men man kan ju inte alltid ha rätt;-)

Passade sedan på efter att jag kom hem och sitta ute i solen och sooola:-D Så härlgt!
image17
Efter två veckor så är väl svullnaden så gott som borta. Men det är lite kvar tycker jag!!!      


                            
         Dagen efter                                Två dager efter:            
         operationen:
   
    
                                       
   Tre dagar efter:                          Snart dags att åka hem:-D


♥ Pusss&Kram ♥
                                     

Härligt med sol!

Tjenixen!
Har varit ganska soligt idag så jag har passat på att sitta ute o sola lite. Mormor var här en liten stund med! Har också lagat mat. Idag blev det köttfärssås och makaroner som jag fick mixa. Gick ju som hejsan att äta det så länge man får i gaffeln. Kanske har gapat för mycket och därmed därför jag har så ont nu?!
Men snart tänker jag börja tugga för...mm det tänker jag. Går ju inte så bra och lite ont med,så man vågar ju inte riskera heller. Fast får väl vänta å höra vad dom säger imorn.
Nu har jag väldigt ont,värker på min vänstra sida. Fattar inte det! Idag känner jag mig inte alls bra jämfört med igår. Inte pigg och inte lika glad som jag va igår:( Idag har allt bara varit jobbigt i stort sett.  Nu gör det väl mycket att jag har ont åså,för man mår ju inte bra av att ha ont precis.
Jag som trott att jag snart är helt bra och kanske inte alls behöver äta så mkt tabletter mer. Där hade man fel!!
Kanske har jag inet vilat så bra....jag har ju knappast vilat alls mycket!        ÅÅ det är hopplöst!  :/

Nä detta går inte längre,nu måste jag gå och ta tablett:( Kommer snart tillbaka och skriver lite till!

Såå,nu har jag tagit min tablett. Sitter här tills jag måste gå och lägga mig lite. Jag som hade tänkt att jag bara tar en på morgonen och sedan alvedon på dagen och när jag lägger mig så tar jag en sån starkare tablett. Det gick ju tydligen inte idag.
Men igår så klarade jag mig med två alvedon mitt på dagen. Tänkte ju då att jag kanske inte behöver ta några alls imorn;-) Hee! Jag kan tydligen inte alltid ha rätt.

Nej,jag ska nog ta ett bad istället för att gå å lägga mig,det ska jag. Får bara tro att man inte somnar i badkaret!
Nu blir jag snart inte klok på detta. Varför har det blivit värre nu helt plötsligt! Säkert för jag ska till käkkirurgin imorn...?

Skriver väl imorn igen om dagens händelser;-)    Kanske lägger ut en å annan bild också,men det får vi se! ;)
Stoooor kram!!


En dag lika lik den andra

Vad händer idag då! Joo INGENTING! Absolut ingenting. Det blir ju så att det inte händer så särskilt mkt. Man går upp och kokar gröt(det lättaste)och sedan tar man en tablett. Borde ju efter det ta det lite lugnt,men nejdå!
Idag än så länge har jag hunnit tvätta och diska. Läter ju kul,men det måste ju göras det med;-) Ska nog vila lite mer sen och snart blir det också dags att laga mat. Blir väl någon soppa av nåt slag.
Jag tycker det känns som käken läker sig riktigt bra;-D Fast det vet ju inte jag någonting om egentligen,men jag tycker det känns som jag kan få tugga igen=D Men nej,så väl är det inte tyvärr! Bara för man känner sig pigg lite då å då så betyder ju inte det att man har repat sig fullständigt,trots att det känns så. Det glömmer man fort! sen rätt var det är så har man ont igen:(  Vet ju fasen inte heller om jag ska se ut så här som jag gör nu...nä men jag är ju fortfarande svullen! ÅÅ..värst vet jag inte vad som är! Jooooh,jag vill ha tillbaka känseln helt!!!!  Kunna tugga!
Annars tänker jag inet på det så mkt utan man får helt enkelt fortsätta kämpa på;-)

Får väl vänta å se vad kirurgen säger på Torsdag då jag har tid där!

image15       image16
Grööööt!                                                                                      Jag 12 dagar efter:

Nix,nu ska jag inte sitta här mer. Kommer inte på vad jag ska skriva mer just nu!

Drömde det igen!

Nu är det andra gången jag drömde att jag var på käkkirurgin och tog bort lite stygn. Kan man drömma samma dröm två gånger?! Tydligen,fast den hade ju inte samma innebörd riktigt. Men vadå,jag var där och tog bort stygn. Fasen va ont det gjorde dessutom.
Fast så farligt tror jag ändå inte blir när det väl är över på torsdag:) Men man vet aldrig;-) Det jag hoppas mest på är att svullnade är så gott som borta. Det är betydligt bättre än innan och särskilt sen senast jag var på käkkirurgin i Borås och träffade kirurgen. Då såg jag förfärlig ut!! Herre jösses vad man såg ut. Kändes ju inte så bra att visa sig bland folk direkt,men va sjutton...jag kan ju inte rå för det:) Nu är det ju bättre och man börjar få tillbaks sin egna ansiktsform,men det är ändå en bit kvar. Tar ju sin tid!!
Värken sitter mest på vänstra sidan så som det varit ända från början av det hela. Benet som man kan känna lite nu tack vare att svullnaden börjar avta,känns lite buckligt...ja jag vet inte:S Men där värker till ibland. Ömt är det ju med och litelite blåmärksfärgat. Känner mig så yr med idag,så idag MÅSTE jag vila. JA, jag måstemåstemåste!!
Ska se en film nu med brorsan för vi är ensamma hemma här,så det känns med skönt för då blir det inte en massa annat spring och då kan det bli lättare att kunna vila. Annars har jag svårt för det,för vet jag det finns något att göra så ska det göras på momangen;-) Haa!

Börjar bli trött nu,tabletten börjar värka;-)
Hejsvejs!

Slööö!

Tjoohoo;-)

Då sitter man här igen och vad jag ska skriva vet jag inte riktigt. Funderar på vad jag ska äta idag egentligen?! Dom andra skulle äta potatisgratäng. Men jag tror jag kan mosa det,så det är nog inga problem. Annars har jag ju lite soppa kvar,så det löser sig nog:)
Vilade lite efter att jag tog tabletten och nu känner jag mig väldigt slö. När jag och min bror sitter där vid tv:n så tittar jag händelsevis ut genom fönstret ut mot stenmuren och skogen. VA...OOJ...där är ju en älg:O Kolla en älg sa jag till Johan! Tror inte han tog det på allvar,men serru där va en älg. Så jag hämtade kameran och tog ett kort. Sen stack den!
image12

Slipper som tur är  Antibiotikan,tog den sista i gårkväll. Har också gjort någon som jag egentligen inte borde,nämligen städat lite. Fast det var så lite så det...hmm. Vikt tvätt med och sopat. Ja,jag kan ju inte va still hela tiden. Men sen ska jag kolla på tv för jag ska se en grej,så då får jag vila;)
Sitter här och dricker lite näringsdryck så jag får i mig lite andra näringsämnen. Inte så lätt när man inte kan äta vadsomhelst! 
                                           
   Näringdryck!                     En bild på våran nya kanin min syster köpt:-D
                                                                      Så söt sååå!!!
                                                 På köpet mig som inte ser så pigg ut;-)

Detta får bli allt för tillfället:
Tjingeling&Pussiluss!


Alla dessa kort?!

Hejhej!

Vad ska man göra av alla kort? Har en del på datorn,rätt många faktiskt och försöker kolla igenom och ta bort,men man vill ju samtidigt inte ta bort alltför mycket. Det är ju minnen!!
Ska lägga en del på cdskiva tror jag nu så gör det ju inget om man tar bort en del kort från datorn därefter;-)

Åt återigen gröt till frukost. Fast idag blev det fullkornsgröt som mamma kokade. Smakade ju betydligt godare än hur det går ut. Haa! Nyttigt också ju=)
image11
Lite mer mat med gröt nu när man kan äta någorlunda med sked, än att bara dricka! Kan ju gapa en bit nu,mer än i början iallafall. Det är väl tack vare att svullnaden gått ner. Har inte så mycket känsel i hakan och underläppen än. Det är ungefär densamma som innan. Kanske blir det bättre men det tar väl sin tid...

Idag är det sista dagen jag ska ta min Antibiotika....jippi!! Känns riktigt bra att slippa dom tre gånger om dagen:)
Snart ska jag nog ta och vila lite för igår blev det inget vilande alls mycket för min del. Lagade mat,tvättade och vikte tvätt och var uppe och gick. Senare på kvällen hade jag rätt bra ont,men man får skylla sig själv.
Hr lite svårt för att bara ta det lugnt emellanåt när jag vet det finns saker att göra. Måste få i mig något lätt med snart att äta. Är hungrig..
          En av mina katter ligger här i sängen brevid som innan kastreringen varit så ilsken och därmed har det ju blivit så att man inte riktigt vågat gosa och klappa honom på samma vis. Men nu när jag gick dit så kan man klappa honom jättemycket och han är så gosig så han nästan hoppade upp här på databordet. Men iallafall så stötte han emot mitt käken. Aaaj,det är verkligen ont och ömt! Känner man på min vänstra sida så känner man benet lite mer nu för svullnaden börjar ju avta mer å mer. Det känns inte rätt...va sjutton är det:O  ???
Det är ju en kant eller ben som sticker ut:S Nu svimmar jag:S  dom kan ju inte ha sågat så långt ner i benet,nu blir jag orolig. HAHA! Kuul;-)    Just den sidan jag haft extra ont i denna tiden!   Menmen ,det blir väl bra kanske,jag vet fasen inte! :-P Känns nästan guppigt om man känner försiktigt:S Herregud!

Nej,nnu måste jag ggå för nu är jag skakig...måste få i mig något känner jag! 
Pusss&Kram!!!


Mannagrynsgröt!

10.45 är klockan och här får man passa på att sitta medans man är uppe och går,ska snart gå och vila mig lite!

Vaknade av att man hade värk,så det var bara att ge sig upp och börja fixa frukost. Kan äta med liten tesked nu så det är jag glad för. Gjorde mannagrynsgröt för det behöver man ju inte tugga,så det är ju toppen.
Lättare med att ta tabletterna nu med finmosad banan! Slipper va rädd för att tableterna (den stora antibiotikan) ska fasta i halsen igen! ;-) Känner fortfarande av pyttelite långt nere i halsen..
Så mina fyra tabletter åkte ner lätt idag.
Börjar fundera på vad jag ska äta sen? Inte lätt när man inte kan äta vad som helst inte. Men det får väl bli någon soppa,får väl se vad man kan exprimentera ihop?! =D

Idag för en vecka sedan...

Kan knappt tro att det redan gått en vecka sedan operationen. Tänk..för en vecka sedan var slälva operationen över och nu vid denna tiden låg jag där på uppvakningen och hade det som jobbigast. Värsta smärtan och panik.
Nu är det över,lite sorgligt är det ändå. För tänk så länge jag gått och väntat på detta. I flera år har man hela tiden vetat att..hah Jag ska opereras. Men inte vetat när eller hur sjutton det ska gå till.
Massvis med tandläkarbesök under dessa år och fler lär det ju bli...men nu för att stäla iordning tänderna. Inte till operationsläge som det varit innan!
          Ända sedan i morses så har jag tabletter sittande fast i halsen och dom vill inte lossna. Hjälp va obehagligt det är,mmen börjar ju vänja mig. Men dom får la sitta där då. Inget att göra åt:S Vgade inte ta Antibiotikan någon mer gång efter det på ett tag,men det är ju skitviktigt,sa ju tom kirurgen igår. Så jag mosade banan eftersom jag nu kan äta med liten tesked. och det gick bra. Ficke ner den och smärtstillandet:D Har däremot inte fått i mig Alvedonerna idag som jag bör ha fått. Ska ta det sen när jag lägger mig eller nu. För det börjar kännas mer nu:( 
Har kikat i munnen med ficklampa och jäklar va stygn jag sett. Ser ju inte så bra ut precis:S Oh,jag blir svimmfärdig!
          Så idag har jag mest legat och kollat på tv eftersom det gjort så ont i strupen. Kollat på en film som gick och bra var den med....
Mer orkar jag icke skriva nu,ska göra potatismos till mig. Så får vi se hur det går med det. Dom andra har grillat här,å va jag vill äta riktigt nu.
Tjingeling!!!


Operationsdagen och tiden på uppvakningen!

Tänkte skriva ner lite från dagen då operationen var och även lite efter det. Kunde ju inte få ner det på papper,så det kan ju va bra att få ur sig det här!

Gick upp tidigt på morgonen den 24 April för att duscha,klockar var närmare bestämt bara 5 så både trött o nervös var man. Men det är ändå desto lättare att ta sig upp när det är något man fasar över än när man bara vill ligga kvar i sängen. Så för min del denna gången var det lätt;-)
Skrubbade mig med detta bakteriedödande,tom håret som var nyklippt. Hihi! Kollade igenom väskan jag hade packat ner lite grejer i och ja,sen var det dags att åka. Nervös som man var. Fast det kanske va fel ord. Rädd,orolig,uppspelt eller snarare panikslagen.
Sa flera gånger i bilen dit på skoj...VÄND NU,NU ÅKER VI HEM! Men det va ju inget man kunde göra åt.bara bita ihop och bättre att få det överstökat. Lite kul tyckte jag ju ändå att det skulle bli. Bara lite,spännande kanske är det rätta ordet.
Fick ett rum där på avdelningen som vi fick sitta i och vänta på...vad visste jag inte helt korrekt. Tycker inte om att inte veta precis hur saker och ting ska gå till. Men där satt vi,jag mamma och pappa och väntade. Fick höra att en liten pojke också skulle vara på mitt rum då. Visste precis vem det var i och med att dagen innan detta så såg vi en som också skulle läggas in för någon operation nämligen. Så vi hade ena halvan av rummet...min säng då. Sen hade pojken andra halvan plus sin säng. Fick min rock som jag skulle gå och ta på mig. Så det gjorde jag sen satte jag mig på stolen igen. Eftersom jag hade gömt kolla hemma om jag var feberfri skulle det naturligtvis göras där. AJAJ tänker jag nu i efterhand. Kan man tänka sig. Jag hade lite feber:O   HJÄLP!!!  Man slutas då aldrig förvånas. Jag har ju sån himla tur med mig med;-) Nä just det!! Det va ju inte så konstigt jag hade det,det är ju mig vi talar om. Hee!
Hon som tg hand om mig då var tvungen att ringa dit ner till operation då eller kirurgen eller vem det nu var och höra. Sen kom hon tillbaka och sa att dom ville att den skulle tas i....rumpan:O NEEEEJ tänkte jag såklart!
Då visade det lite för hög temperatur tyvärr,men inte det allra värsta tyckte jag och även dom andra. Men hon ringde dit ner igen och dom skulle undersöka mig lite mer noggrant där sa hon.
Då blev jag ju ännu mer nervös:(  

Kommer inte ihåg allt i detalj men lute iaf. Blv ju lite snurrigt sen:
Sen var det då dags för mig att ta mina tabletter. Hon kom in med vatten och burken med tabletterna. Shit alltså. Det var två stycken lika dana. Sen var det två till som var lika dana:S Sen var det en annan som nog var lite...sövande på nåt vis. Tror man blev lite snurrig allt.
Då var det dags. La mig under täcket och dom körde mer mig till operation. Gud vad mitt hjärta slog. Visste ju inte då heller hur det skulle bli. Om det överhuvudtaget skulle bli något?!
Där stod det en folksamling. Har inte minne riktigt av vem som kom och hälsade på mig först. Men det kom en man och tog i hand och presenterade sog som narkosläkare tror jag. Sen kom en till av den sorten fast kvinnlig. Han frågade mig om jag känner mig lite sjuk...förkyld,ont i halsen. Du hade ju lite feber åså. Men jag sa att jag känner mig bra! Bra å bra i den situationen kan man väl knappast va på det sättet;) Men fysiskt friskt. 
Stod några andra runt mig senare. Den kvinliga narkossköterskan satte på mig en mössa så på huvudet också. Dom lyste med ficklampa i halsen. Sen hörde jag själva kirurgen komma:O NEJ! Å sa hej Jenny! Han skulle då kolla mig i halsen med pinne o allt. Han sa det ser fint ut. Vi kör. Vi kör Jenny!
Herregud tänkte jag. Vad sjutton har jag gett mig in i egentligen!
Kom in i operationssalen.. Skulle förflytta mig över till själva operationsbordet. Pappa satt bervid där med gul rock och mössa. Var mkt folk där inne och minns inte alla. Hmm..tabletterna hade väl börjat verka med.
Sen la dom på mig ett sorts täcke. En hon satte i kanylen i vänstra armen och jag minns inte om jag kommer ihåg om jag kände något eller inte. Det är det som är så knepigt för jag har för mig jag tyckte det gjorde ont. Men samtidigt kan jag inte sätta ord på smärtan:S Knepigt! Hm?!
Ensatte på mig sockar med. Allt gick så fort och osammanhängande!
Sate på mig EKG med och då blev jag lite förskräckt. Inte för det är farligt med jag hade inte räknat med det. Dom sa också att det kan hända dom behöver göra ultraljud för att kolla om dom behöver tappa mig på urin. Då blev jag förskräckt. Men somsagt,man fattar inte så mkt när man väl ligger där. Å skit samma,jag är ju nersövd ändå!
En satt bakom mig och provade ut mask. Satte den för munnen och sen var det bara att andas. Jag pratade nog på rätt bra där innan för jag vet jag sa att kan man ångra sig nu;-) Haha! Kan nog va lite försent för det nu hörde jag hon säga;-P Det var ju bara skämt från min sida!
Jag hade ju den masken för munnen åså och tänkte att jasså tar det sånhär tid. Somnar jag inte snart::O Men då började det kännas i kroppen o ja överallt hur allt bara domnades bort och hur svagare man blev. Går inte beskriva. Då sa jag att nu känns det nåt?
SEN..JA SEN,då vet jag inte vad som hände för jag somnade då. Tänk va fort det gick. Gick ju på en sekund,knappt det!!
Själva operationen kan jag tyvärr inte berätta ett skit om för jag sov väldigt gott antar jag som tur var. Tänk va hemskt om man skulle vakna under en operation. Fy fasen! Som tur har jag inte hört talas om det;P

Uppvakningen:
Vet inte vad klockan var när jag vaknade för jag kan inte riktigt säga helt när jag var exakt helt vaken. Minns inte om det var mamma eller pappa som satt hos mig när jag vaknade till allra första gången. Osammanhängande om det där med. När jag var som mest klar så det första jag kände var att jag hade så fruktansvärt ont i halsen. Världens halsfluss för er som haft det. Men detta var tusen gånger värre. Kände ju att jag hade något i näsan. Dom sa till mig att Du har en slang genom näsan,om du vill kan vi ta ut den nu. Jaa fick jag ur mig. Usch....:(
Sen hade jag ju syrgas med. Halsen blev ju inte bättre precis,det satt i i ett par dag,men just det värsta avtog mer o mer. Hade så ont i huvudet med så jag visste inte hur jag skulle bära mig åt.

Sen fick jag besök av två...närmare bestämt kirurgen och en annan. Kommer dock inte ihåg så mkt! Dom tittade i munnen på mig,det är en sak jag vet.;-) Pratade väl lite med mamma el pappa som satt där hos mig. Lite senare fick jag in en liten tv,men orkade knappt titta,men ändå skönt att ha något annat att kolla på när man väl hade uppe ögonen. Men ljudet orkade jag inte med just i början.
Hade ju dropp med,plus syremätningen och blodtryck som togs var 15 minut ett tag! Så det var ju verkligen koll på en. Där ett tag inte säker på hur länge jag varit vaken,men behövde gå på toa...
Har fått höra såhär i efterhand att dom hade visst frågat om jag ville ha ett sånt bäcken istället för att komma upp på toa. Tänk det har jag inget minne av. Bara att jag fått ur mig att jag ska upp på toa.  Envis som man är!
Vadå,jag klarar väl att komma upp!!
Hela sängen fick dom köra iväg med mig i och hjälp av två ur sängen precis framför toaletten till själva toalettstolen. Sen väntade dom utanför tills jag va klar och sedan hjälp till sängen igen,på med täcke å allt. Jag skakade så in i norden har jag fått höra och minns att dom kom och la ett stort varmt täcke över mig ända upp till halsen för jag skakade så. Hade troligtvis feber med. Sen på med alla andra täcken å filtar.
Sedan körde dom tillbaka mig där sägen hörde hemma. Samma veva igen. Där låg man men ingen upfattning.
          Någon gång där hade ag såå ont så jag visste inte vad jag skulle göra! Fick en spruta som dom stack mig rätt i magen. Aj! Som det spännde alltså. Dom stackars sekunderna pinades man faktiskt. Är faktiskt inte så spruträdd...men det kändes ska jag tala om.

Fick en spegel någongång för att jag ville se hur jag såg ut!

Någonngång på kvällen så flyttade dom mig till en annan sida där det var lite lugnare så jag skulle få lugn å ro.

Natten var värst,trodde aldrig jag skulle överleva. Ville så det skulle bli morgon så jag kunde få komma därifrån och att det skulle bli en ny dag. En dag man inte visste något om. Hur det skulle kännas,hur ont man skulle ha eller vad som skulle hända.
Vaknade svettig och mådde så illa helt plötsligt och fick panik. Just att må illa är bland det värsta jag vet,när det går så långt att man nästan måste spy! Usch,det avskyr jag:( Sen blev jag ju ännu mer rädd för jag kan ju bara INTE spy,jag var ju fastbunden i munnen med gummiband. Knappast prata av svullnad:( 
Just därför fick man ju panik! Gick ju personal där förbi mig och jag sa till att Jag mår så illa...måste nog spy:O  Hon kom med en spypåse och sprang och satte syrgasen i näsan på mig. Sen gav hon mig två olika sprutor i armen mot illamående.
Just desa "anfall" eller vad man ska kalla det fick jag två el tre gånger där. Ojoj...detta MORFIN!  Men tack för det! Man mår nästan bra etferråt;-)
En våt pappersnäsduk la dom på min panna en gång med. Det går inte förstå hur hemskt det var.
Sån spruta i magen fick jag med två gånger! inte härligt inte!
           Fick ju upp på toa några gånger på natten där med...samma gamla veva me det där. Jag vet att jag tyckte det var lika jobbigt varje gång....jäkla dropp! Va så jobbigt att vara uppe. Snurrigt och eländigt! Särskilt också för i vanliga fall är man ju van att gå till å från toa själv och klara sig själv,men i detta fallet gick ju inte det.
Fast det skiter man i just sådana tillfällen!

På morgonen någongång vaknade jag till av att någon stod hos mig! Hon hade en tvättlapp med sig...sa att vill du komma upp och tvätta dig eller....
Jag vill komma upp sa jag. Fattade inte ett skit:S Vadå tänkte jag? ÖÖH   Men hon körde sängen till toa,jag fick en ny t-shirt. Den är kanske lite stor sa hon. Fick med mig den till toa plus ett par kalsonger/trosor. Ojsan va stora dom va då! Klumpigt med droppet och allt för den skulle jag ju med dra med i tröjan. Man hade ju kanyler i handen och armen så man kan ju inte röra sig på samma sätt. Å ansiktet så otroligt svullet.
Men det gick tillslut och jag kunde sätta mig på sängen igen för att sen lägga mig. Hon tvättade mig ytterst försiktigt i ansiktet för att torka bort lite blod som fanns. Åter igen tillbaks till mig plats...

På morgonen runt halv tio tio fick jag komma upp till min avdelning. Kom två stycken och hämtade mig:D  Blev så glad! Tänkte att YES nu är en sak över. Skönt med omväxling i den sitationen.
Där fick jag vara i ett par timmar åter igen slälv. Var så himla ensamt! Saknade någon som kunde sitta hos en. Trodde aldrig natten skulle ta slut. Kunde ju inte sova heller.
Men efter ett tag så kom Linda och hälsade på mig! Va roligt det va att se henne!!! :D Men man va ju inte alls sig lik så det känns ju konstigt för mig med. Tänkte att vad ska dom tycka om en! Haa;)
                Kirurgen kom o tittade till mig...hmm:O Han tog bort gummibanden. Fattade åter igen INGET! Sa till mig o dom att imorn skulle jag försöka komma pp o duscha så man blir fräch! ajaj kapten;-)  Nää va trött man var på allt då:O
Runt 5 så kom hela familjen! Skrattande...ahaha. Det förstår man ju faktiskt,för jag va ju oigenkändlig. Å det va väl hemskt att se kan jag tro! Så illa upp tar man ju inte.

Ett litet kort från dagen efter:
Droppet tog dom bort på lördagen tror jag! Skönt det!:)     Kanske lägger till lite eftersom om jag kommer på mer:

Återbesök på käkkirurgin och även Röntgen!

Orkar bara inte skriva mycket för jag är sååå trött och spänner i tänderna gör det,plus att det smakar blod. Snart ska vi äta,men inte för min del. Kan inte äta det dom andra ska äta. Åt soppa innan,väldigt mycket för den delen,så jag känner mig inte alls hungrig. Ska få i mig lite dricka istället:)

Har varit på Röntgen idag och det gick finemang;-) sedan skulle jag vidare till Käkkirurgin för han skulle titta på mig. Det såg fint ut. Gick snabbt och dom sköljde lite bara med något i munnen på stygnen skulle jag tro. Ska dit nästa vecka igen och ta bort stygnen. Det blir nog lite värre däremot.
Men det får bli allt för nu måste jag vila igen. Är så trött...åtta tabletter än så länge idag:S  Tolv lär det bli!

Kramis!


RSS 2.0